Fyrverkeri på nyårsafton i London

Fira nyår i London

Annons ▼

Med bara två veckor kvar till nyårsafton är det hög tid att börja planera vad som ska göras. Själv har jag faktiskt ingen aning om vad som väntar. Tyvärr blir det inte London. Men för den som ändå är lite ressugen så här i sista minuten och inte har något planerat, kan det vara fullkomligt fantastiskt att besöka London över nyår.

Ett hejdundrans fyrverkeri vid Themsen

När Big Ben slår midnatt så bryter ett makalöst mäktigt fyrverkeri ut. Håll dig i närheten av såväl House of Parliament och Themsen så får du bevittna när tusentals, ja förmodligen hundratusentals engelsmän stämmer upp i Auld lang syne. Passa på att köpa din biljett till fyrverkerierna. Mer information om biljetterna hittar du här: london.gov.uk.

Nattklubbar och restauranger

Nyårsafton är en kväll när nattklubbarna i London verkligen kan bjuda till. Passa bara på att börja köa tidigt till de populäraste klubbarna om du vill komma in, det kommer att bli långa köer.

Ett inte dumt alternativ är också att äta en god middag på en restaurang för att sedan gå ut och njuta av alla glada britter som firar in det nya året.

The Shard

I Londons högsta skyskrapa finns det ett stort antal restauranger med magisk utsikt över hela London. Får du ett bord här kommer du vara en av de lyckliga som får njuta av att kunna följa tolvslaget över hela London. Så nära men ändå så långt borta ungefär.

Nyårsdagen bjuder på parad

Bara för att nyårsafton har passerat så betyder inte det att festligheterna är över. På nyårsdagen fortsätter allt med en stor parad, New Years Parade från Piccadilly till Pariliament Square. Paraden inleds vid lunchtid och håller på framåt eftermiddagen. Det här är en närmast gigantisk välgörenhetstillställning. Väl värt att uppleva om du är på plats i London över nyår. Paraden startar som sagt vid Piccadilly Circus och fortsätter sedan mot Parliament Square via Lower Regent Street, Waterloo Place, Pall Mall, Cockspur Street, Trafalgar Square och Whitehall.

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.