London Eye

London Eye är det världsberömda pariserhjul som sedan millennieskiftet har varit ett av Londons alla kända landmärken. Ta en tur i det 135 meter höga pariserhjulet som ger dig en fantastisk utsikt över hela London.

Annons ▼

Mitt emellan Golden Jubilee Bridge och Westminster Bridge på de södra bankarna av Themsen ligger London Eye. Pariserhjulet har, sedan det invigdes på nyårsafton 1999, blivit ett kännetecken som många associerar med London. Inte särskilt konstigt faktiskt, det 135 meter höga pariserhjulet erbjuder en närmast vidunderlig utsikt åt alla håll. Är det klart väder kan du från toppen se 40 kilometer åt alla håll.

Från London Eye har du parkettplats mot närliggande klassiska attraktioner som Big Ben, Westminster Abbey, Palace of Westminster samt naturligtvis också St. James’s Park med Buckingham Palace.

En resa i en av de 32 luftkonditionerade och ovala gondolerna på London Eye tar ungefär en halvtimme. Varje gondol representerar ett av Londons alla boroughs och tar 25 personer per resa. London Eye har blivit ett av Londons alla populäraste turistmål, och varje dag reser upp till 15 000 personer ett varv i det stora hjulet.

Priset för en resa varierar lite beroende på hur du köper biljetten, men du får ändå år 2016 räkna med priser från £21.20. Klart billigast blir det om du köper din biljett online med en förutbestämd tid – då kan du utan problem sänka kostnaden per person med upp mot 80 svenska kronor.

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.