London Eye

London Eye är det världsberömda pariserhjul som sedan millennieskiftet har varit ett av Londons alla kända landmärken. Ta en tur i det 135 meter höga pariserhjulet som ger dig en fantastisk utsikt över hela London.

Mitt emellan Golden Jubilee Bridge och Westminster Bridge på de södra bankarna av Themsen ligger London Eye. Pariserhjulet har, sedan det invigdes på nyårsafton 1999, blivit ett kännetecken som många associerar med London. Inte särskilt konstigt faktiskt, det 135 meter höga pariserhjulet erbjuder en närmast vidunderlig utsikt åt alla håll. Är det klart väder kan du från toppen se 40 kilometer åt alla håll.

Från London Eye har du parkettplats mot närliggande klassiska attraktioner som Big Ben, Westminster Abbey, Palace of Westminster samt naturligtvis också St. James’s Park med Buckingham Palace.

En resa i en av de 32 luftkonditionerade och ovala gondolerna på London Eye tar ungefär en halvtimme. Varje gondol representerar ett av Londons alla boroughs och tar 25 personer per resa. London Eye har blivit ett av Londons alla populäraste turistmål, och varje dag reser upp till 15 000 personer ett varv i det stora hjulet.

Priset för en resa varierar lite beroende på hur du köper biljetten, men du får ändå år 2016 räkna med priser från £21.20. Klart billigast blir det om du köper din biljett online med en förutbestämd tid – då kan du utan problem sänka kostnaden per person med upp mot 80 svenska kronor.

Tipsa oss!

Tipsa oss om något ställe vi har glömt att berätta om. Bra tips belönas.

Booking.com
Tesco Metro vid Piccadilly Circus

Snabbköp

► I Sverige har vi Ica, Coop, Willys och ett antal mer eller mindre stora kedjor för att köpa på oss det dagliga livet. I London hittar du allt detta…

Whitechapel, London

Whitechapel

► Mellan april 1888 och februari 1891 mördades 11 kvinnor i eller i närheten av Whitechapel. Morden förblev olösta och någon mördare gick aldrig…

St. Paul's Cathedral sett från Millennium Bridge

St. Paul’s Cathedral

► En kunglig vigsel, en frälsares begravning och ett överlevt världskrig trots några svårt sargade år. Det här är St. Paul's Cathedral, sätet…