Tower Bridge

Få byggnader i världen associeras så tydligt med en stad som Tower Bridge associeras med London. Passa på att besöka utställningen 45 meter ovanför Themsen och skåda ut över floden som binder samman hela staden.

Precis bredvid Tower of London ligger ett av Londons mest kända landmärken, Tower Bridge. Byggd under åtta år i slutet av 1800-talet kunde bron till slut invigas den 30 juni 1894. Först och främst byggdes bron för att avlasta den alltmer trafikerade London Bridge, strax väster om Tower Bridge. Själva bron är byggd i stål och har därefter klätts in i granit för att ge bron ett uråldrigt utseende.

Tower Bridge erbjuder en fantastisk och annorlunda utsikt och vy över London, speciellt om du tar dig upp i tornen till Tower Bridge Exhibition och den gångbro som 45 meter upp förbinder de båda tornen. Här kan du följa hela historian kring bron samt även se de gamla ångmaskiner som styrde klaffbron innan den blev elektrisk.

Tidigare öppnades den nedre delen av bron flera gånger per dag för att fartyg skulle kunna passera. Idag sker öppning endast några gånger i veckan, detta då de stora transportfartygen numera stannar vid hamnen utanför London.

Tips för besök på Tower Bridge

Har du möjlighet så rekommenderas definitivt ett besök vid Tower Bridge kvällstid när bron är upplyst, det är en magnifik syn som erbjuds.

Att transportera sig hit är relativt enkelt. Ta bara någon av tunnelbanelinjerna District Line eller Circle Line till stationen Tower Hill.

Tower Bridge är 244 meter lång, 65 meter hög tornen inräknat, 16 meter bred och har en total vikt på 11 000 ton.

Tipsa oss!

Tipsa oss om något ställe vi har glömt att berätta om. Bra tips belönas.

Booking.com
Tesco Metro vid Piccadilly Circus

Snabbköp

► I Sverige har vi Ica, Coop, Willys och ett antal mer eller mindre stora kedjor för att köpa på oss det dagliga livet. I London hittar du allt detta…

Whitechapel, London

Whitechapel

► Mellan april 1888 och februari 1891 mördades 11 kvinnor i eller i närheten av Whitechapel. Morden förblev olösta och någon mördare gick aldrig…

St. Paul's Cathedral sett från Millennium Bridge

St. Paul’s Cathedral

► En kunglig vigsel, en frälsares begravning och ett överlevt världskrig trots några svårt sargade år. Det här är St. Paul's Cathedral, sätet…