Franco Manca, surdegspizza

Franco Manca

Franco Manca erbjuder surdegspizza på äkta napolitanskt vis. Det är smakrikt, mycket humana priser och framför allt är det en känsla av Italien – mitt i London. För en snabb lunch är någon av restaurangerna tillhörande Franco Manca ett givet alternativ.

Annons ▼

Det kan tyckas lite onödigt att åka till London för att äta något så normalt som pizza. Franco Manca är dock på något sätt mer en upplevelse än bara ett mathak. Franco Manca har hela tiden valt att fokusera på pizza gjord på surdeg, och naturligtvis bakas den av italienare på äkta napolitanskt vis.

Franco Manca har utvecklats från att hålla till på Brixtons matmarknad till att nu ha restauranger över så gott som hela London. Det här är restauranger som på sätt och vis får hipstermätaren att slå i rött, men det är samtidigt också fullt av såväl barnfamiljer som äldre. Priserna är klart humana, inte bara med Londonmått mätt, utan även svensken kommer uppfatta det som klart fördelaktiga priser. En pizza kostar från £6.50 vilket gör det till ett ordentligt prisvärt alternativ.

Restaurangerna finns över hela stan, men mest lättillgängliga för turister i centrala London är sannolikt Franco Manca på 98 Tottenham Court Road mellan tunnelbanestationerna Warren Street Station och Goodge Street Station, samt restaurangen på 39 Maiden Lane i Covent Garden.

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.