Soho

Välkommen till ett av Londons mer intensiva områden, Soho. Här samsas butiker med pubar och restauranger och här är du garanterat aldrig ensam. Välkommen till Londons kanske allra trendigaste område!

Annons ▼

Mellan Oxford Street och Shaftesbury Avenue ligger ett av Londons på något sätt trendigaste districts (eller stadsdelar). Här i Soho finns den nästan bohemiska känslan som annars mest förknippas med den romantiska huvudstaden, Paris. Här kantas gatorna av nischade små butiker, effektfullt och samtidigt smakfullt uppblandat med exklusiva restauranger och gemytliga pubar. Det här är ett område som är lika centralt som det är välbesökt.

Vandra längs med Oxford Street för att hitta shopping i absoluta världsklass eller spatsera uppåt på Shaftesbury Avenue och håll åt öster för att landa i China Town. Här är de brittiska influenserna som bortblåsta. Istället hittar du dim sum och dumplings av gedigen kvalitet.

Inne i de klassiska Soho-kvarteren hittar du som sagt små boutiquer. Här kan du alldeles säkert också hitta en teater som just ikväll har satt upp en musikal. Här hittar du utan vidare ansträngning också en klassisk gaybar. Kort och gott, det här är lite av Londons egna burlesque-kvarter.

Och så den negativa sidan

Ska vi vara lite tråkiga så är det också lite av den brittiska huvudstadens motsvarighet till Amsterdams red light district, här finns således även en del prostitution. Låt dock inte detta hindra dig från att besöka kvarteren här, det kommer med all sannolikhet inte att kännas vare sig påträngande eller osäkert. Det här är alltigenom trevliga kvarter – särskilt dagtid.

Shoppinggata: Oxford Street i London

Shopping

Det är nästan omöjligt att nämna shopping utan att komma in på de stora varumärkenas flaggskeppsbutiker som finns längs med Regent Street och Oxford Street. Här hittar du allt från enorma varuhus med elektronik och kläder.

För att hitta mindre butiker med nischat utbud, missa inte Berwick Street, Carnaby Street och Kingly Court, alla med sina egna små pittoreska små affärer.

Musikal

Även om teatrar som sätter upp musikaler går att finna över halva London, finns det ändå några riktigt bra guldkort i Soho. Här hittar du bland annat Les Misérables på Queen’s Theatre men också Michael Jackson-hyllningen Thriller som sätts upp på Lyric Theatre.

Barer och klubbar

Är det något som är närmast omöjligt att missa i kvarteren i Soho så är det alla barer och nattklubbar. De finns bokstavligen i varje gathörn. Framför allt är det barer som The O BarBar Soho och Bar Italia som ständigt drar till sig mycket folk och som alltid är populära mål för de lite senare nöjena.

Som nämnts tidigare finns det gott om gay-klubbar i Soho. Det är naturligtvis inte för inte som stadsdelen också har blivit centrum för den årliga Prideparaden i London.

Hotell

Precis som i övriga London finns det alltid ett hotell i närheten. Tänk bara på att området är populärt och att rummen på de populäraste hotellen kan komma att ta slut relativt fort. Ett av de allra populäraste hotellen är The Z Hotel, som med sina mycket små rum ändå har lyckats skapa fantastiska och rymliga miljöer.

Boka ditt rum på The Z Hotel Soho här

Skulle det vara fullt på The Z Hotel, finns det betydligt fler populära hotell. Kolla gärna in W London Leicester Square eller Sanctum Soho Hotel på Warwick Street nära Piccadilly.

Hitta hit

Vill du hitta till Soho så finns det ett flertal sätt att ta sig hit. Sikta antingen på att ta tunnelbanan till Tottenham Court Road Station – eller gör som så många andra och ta bussen (eller tunnelbanan) till Piccadilly Circus. Det går även bra att sikta på stationerna Oxford Circus eller Leicester Square. Fördelen med Piccadilly är att det nämligen är precis här som Shaftesbury Avenue startar, vilket gör det mer än enkelt att hamna rätt redan från början.

Läs mer

Vi har samlat guider till Londons olika boroughs (kommuner) och districts (stadsdelar) på ett och samma ställe. Fortsätt läsa om Londons olika delar här.

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.