Shoppinggata: Oxford Street i London

Oxford Street

Välkommen till Londons shoppinggata nummer ett. Nog för att det finns bra shoppingområden på andra ställen i London också, men att vandra längs med Oxford Street är att vandra i världens största shoppinggalleria.

Längs med Oxford Street, mellan tunnelbanestationerna Marble Arch och Tottenham Court Road, ligger en av Londons mest välbesökta gator. Här har också hundratals butiker samlats, och det är inte särskilt märkligt. Att ligga på Oxford Street är status, och med tanke på den shoppingkultur som råder längs med gatan, är det som bäddat för många kunder.

Här hittar du allt från stora varuhus som Debenhams och Selfridges, välkända butikskedjor som H&M, Zara och Primark, flera klocktillverkare och naturligtvis stora flaggskeppsbutiker för sportmärken som Adidas, Nike och Asics. Dessutom har ett flertal stora shoppingmagneter som exempelvis Apple, smällt upp butiker på den korsande gatan, Regent Street.

SÖK EFTER LEDIGA HOTELLRUM NÄRA OXFORD STREET

Från Oxford Street är det nära till stora delar av Londons centrala områden. Gatan sträcker sig från det nordöstra hörnet av Hyde Park ända till Tottenham Court Road där vackra Dominion Theatre möter dig (Dominion Theatre där Michael Flatley och Riverdance har sin föreställning dagligen förutom söndagar). Längs den drygt 1,5 kilometer långa gatan rullar ett konstant flöde av Londons berömda röda bussar, plus att det finns tre tunnelbanestationer att välja mellan, Marble Arch Station, Oxford Circus Station och Tottenham Court Road Station.

Öppettider i butikerna

Samtliga butiker bestämmer själva sina öppettider, normalt öppnar de dock någon gång runt 09.30 eller 10 på vardagar och har sedan öppet fram till åtminstone 20-tiden, inte sällan har de dessutom öppet ännu längre. Helger och söndagar kan dock skilja sig lite åt med öppettiderna, och det är inte ovanligt att butikerna öppnar först kring lunch och sedan stänger kring klockan 18. För mer exakta öppettider rekommenderas att besöka respektive butiks hemsida.

Tipsa oss!

Vilket är ditt bästa shoppingtips som alla andra Londonbesökare inte får missa?

Booking.com
Tesco Metro vid Piccadilly Circus

Snabbköp

► I Sverige har vi Ica, Coop, Willys och ett antal mer eller mindre stora kedjor för att köpa på oss det dagliga livet. I London hittar du allt detta…

Whitechapel, London

Whitechapel

► Mellan april 1888 och februari 1891 mördades 11 kvinnor i eller i närheten av Whitechapel. Morden förblev olösta och någon mördare gick aldrig…

St. Paul's Cathedral sett från Millennium Bridge

St. Paul’s Cathedral

► En kunglig vigsel, en frälsares begravning och ett överlevt världskrig trots några svårt sargade år. Det här är St. Paul's Cathedral, sätet…