Foto: I M Chengappa, CC BY–SA 2.0

Horniman Museum

Missa inte den alldeles för gräsligt uppstoppade valrossen på Horniman Museum, ett försök att släta ut rynkorna på det kanadensiska djuret.

En av fördelarna med London är att väldigt många museer är gratis att besöka. Det här gäller också Horniman i Forest Hill. Här finns en ordentligt tilltagen samling för dig som gillar antropologi, naturhistoria eller musikinstrument. Mest känd är dock troligtvis den kanadensiska valrossen, som har stoppats upp närmast till oigenkännlighet. Varför? För att släta ut rynkorna.

Förutom de vanliga utställningarna har detta museum också ett stort antal konserter, specialutställningar, festivaler och workshops som du kan deltaga i.

Hit till södra London kan du ta dig när du har tröttnat på det hektiska tempot i de centrala delarna. Åk hit och njut av trädgårdarna, det nya akvariet och det trevliga kaféet.

Den uppstoppade valrossen på Horniman Museum

Foto: Nicholas Jackson, CC BY–SA 3.0

Öppettider

Museet är öppet dagligen mellan 10.30 och 17.30, undantaget 24-26 december då det är stängt.

Trädgårdarna har öppet måndag till lördag 07:15 till solnedgång samt söndagar och andra röda dagar från klockan 8.00. Juldagen håller trädgårdarna stängt.

Hitta hit

Adressen till Horniman är:
100 London Road
London
SE23 3PQ

 

Tipsa oss!

Vilket är ditt favoritmuseum i London. Tipsa oss!

Booking.com
Tesco Metro vid Piccadilly Circus

Snabbköp

► I Sverige har vi Ica, Coop, Willys och ett antal mer eller mindre stora kedjor för att köpa på oss det dagliga livet. I London hittar du allt detta…

Whitechapel, London

Whitechapel

► Mellan april 1888 och februari 1891 mördades 11 kvinnor i eller i närheten av Whitechapel. Morden förblev olösta och någon mördare gick aldrig…

St. Paul's Cathedral sett från Millennium Bridge

St. Paul’s Cathedral

► En kunglig vigsel, en frälsares begravning och ett överlevt världskrig trots några svårt sargade år. Det här är St. Paul's Cathedral, sätet…