Tate Modern

Med absolut förstklassig konst, kan Tate Modern – Storbritanniens nationalmuseum för modern och samtida konst – visa upp en imponerande samling. Här hittar du såväl inhemsk som internationell konst.

På södra sidan om Themsen ligger Englands nationalmuseum för modern och samtida konst, Tate Modern. Här har muséet legat sedan det invigdes år 2000. Den minst sagt bastanta byggnaden är en gammal kraftstation som numera alltså inhyser modern från 1900-talets början och framåt, såväl brittisk som internationell sådan.

Mest inspirerande är sannolikt den gamla turbinhallen som löper rakt igenom hela byggnaden. Här hittar du konst från stora konstnärer som Cézanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, Pollock, Warhol och Bourgeois.

Entré och öppettider

Det är för närvarande kostnadsfritt att besöka Tate Modern och de utställningar som finns där. Vissa undantag kan ske, exempelvis för specialutställningar. Tate Modern har öppet veckans alla dagar vilket gör det till ett populärt och tillgängligt turistmål för såväl britter som utländska besökare.

Söndagar–torsdag, 10–18
Fredag–lördag, 10–22

Hitta hit

Adressen till Tate Modern är:
Bankside
London
SE1 9TG

Att ta sig till muséet är relativt enkelt och det sker med fördel med tunnelbana. Ta Jubilee Line till station Southwark och gå sedan därifrån.

Mer information kring aktuella utställningar hittar du på tate.org.uk.

Londons tunnelbana, The Tube

Tipsa oss!

Vilket är ditt favoritmuseum i London. Tipsa oss!

Booking.com
Tesco Metro vid Piccadilly Circus

Snabbköp

► I Sverige har vi Ica, Coop, Willys och ett antal mer eller mindre stora kedjor för att köpa på oss det dagliga livet. I London hittar du allt detta…

Whitechapel, London

Whitechapel

► Mellan april 1888 och februari 1891 mördades 11 kvinnor i eller i närheten av Whitechapel. Morden förblev olösta och någon mördare gick aldrig…

St. Paul's Cathedral sett från Millennium Bridge

St. Paul’s Cathedral

► En kunglig vigsel, en frälsares begravning och ett överlevt världskrig trots några svårt sargade år. Det här är St. Paul's Cathedral, sätet…