Oyster Card – Transport for London

Oyster Card

För dig som vill kunna resa runt i London med både buss, tunnelbana och även vissa tåg är Oyster Card det perfekta kortet för dig. Du laddar det med en summa som sedan reduceras varje gång du använder det. Fördelen är att det här blir riktigt billigt i längden.

Annons ▼

Oyster Card är för Londonbor och vana resenärer känt som det lilla blå kortet. Det är inte utan anledning som det också är så populärt. Det är nämligen det tveklöst bästa sättet att resa runt i London eftersom det gäller på såväl bussar som tunnelbana, spårvagnar, vissa tåglinjer och även vissa båtturer över Themsen.

Så här använder du ditt Oyster Card

När du köper kortet laddar du samtidigt på det med en summa pengar beroende på hur länge du stannar och hur mycket du har planerat att åka. När du köper kortet första gången tillkommer också en aktiveringsavgift på tre pund, det är dock snabbt insparade pengar.

När du sedan reser med något av de färdsätt som har nämnts här ovanför drar du ditt kort. En summa för din resa dras då automatiskt från ditt kort. Det ska tilläggas att varje resa dessutom blir klart billigare än om du hade betalat kontant. Den riktigt stora fördelen är ändå den dagslimit som finns. Färdas du inom zon 1–2 (vilket så gott som alla turister gör då det innefattar stadskärnan) så ligger den dagliga gränsen i år, 2016, på 6.40 pund. Det här gör att du aldrig betalar mer än så per dygn, oavsett hur mycket du reser.

När du sedan reser hem kan du välja mellan att lämna tillbaka kortet där du köpte det eller behålla det. Säljer du tillbaka det får du också tillbaka de pengar som det återstår av den summa du tidigare laddat det med. Det är inte heller fel att spara kortet, det har ingen tidsbegränsning vilket gör att du kan använda det nästa gång du eller någon i din närhet reser till London igen.

Beställ ditt Oyster Card hemifrån

Du kan antingen köpa ditt Oyster Card i någon av de biljettluckor som finns på tåg- och busstationerna. Ett klart smidigare alternativ är att beställa det online och få det hemskickat med posten. På så vis är allt klart redan när du anländer med flyget till London, och du är direkt redo att börja resa som en riktig Londonbo.

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.