Röd buss i London

Buss

Buss är utan tvekan sättet att ta sig runt i London – åtminstone om du vill se mycket av staden och dess puls samtidigt som du tar dig från punkt a till punkt b. Det är också det billigaste sättet att resa i London, vilket gör det till vårt rekommenderade färdmedel under din vistelse här.

Annons ▼

De röda dubbeldäckarna är en av Londons stora kännetecken. Troligtvis associeras de lika mycket med staden som de röda telefonkioskerna, black cabs och Madame Tussauds.

Att resa med buss i London som turist är ett fantastiskt sätt att se och uppleva staden utan att behöva anstränga sig. Sätt dig långt fram på övervåningen så har du fri sikt över vad som händer längs med färdvägen. Det är en fantastisk upplevelse.

En bussbiljett inom zon 1–2 kostar £1.50 när du betalar med Oyster Card. Om du under din vistelse i London bara åker med bussar och spårvagnar i de centrala delarna, kommer du aldrig betala mer än £4.50 per dag – naturligtvis förutsatt att du alltid betalar med samma kort. Det här gör bussarna till såväl det trevligaste, enklaste som billigaste sättet att resa runt i London.

Alla barn under 11 år reser gratis på bussarna. Barn mellan 11 och 15 år behöver ha ett 11–15 Oyster Photocard för att inte behöva betala fullpris för resorna.

Observera att du inte kan köpa bussbiljetter kontant ombord på bussar! Köp alltid biljett innan du går ombord – eller använd ännu hellre ditt Oyster Card.

I London finns det totalt närmare 700 busslinjer som trafikerar staden dygnet runt, och varje dygn transporterar dessa bussar närmare 6 miljoner passagerare, vilket motsvarar nära 60 procent av hela Sveriges befolkning.

 

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.