Westminster

Visste du att London består av totalt 32 boroughs (egentligen kommuner), men som idag närmast är stadsdelar? Det här är Westminster, den mest kända och här hittar du utan vidare problem sevärdheter, aktiviteter och nöjen som räcker till för en hel veckas semester.

Annons ▼

Den kanske mest kända av Londons 32 stadsdelar (eller boroughs) är troligtvis City of Westminster, inte sällan också under namnet West End. För dig som är lite ny på London så är det här platsen där du hittar en hel drös av alla sevärdheter du kan besöka i London, bland annat Buckingham Palace, Houses of Parliament med Big Ben, det berömda Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Hyde Park samt den grymma shoppinggatan, Oxford Street.

Hitta hotell i närheten av Westminster här!

Som turist är just Westminster många gånger den stadsdel som du kommer att spendera dina dagar i. Här hittar du makalöst mycket att göra, oavsett vilken del av West End du faktiskt håller till i. Trots att intensiteten i trafiken är hög och folkvimlet aldrig avtagande, är det också här du sannolikt kommer att spendera många, många timmar av din vistelse. Men trots att det är den ständigt täta del av London som det faktiskt är, är det också förvånande få som faktiskt bor just här (knappt 200 000 invånare).

Westminster Station i London (BIg Ben i bakgrunden)

Westminsters många distrikt

Tycker du att det är jobbigt att hålla reda på alla boroughs så kan vi trösta dig med att det faktiskt inte är så illa. Håll dig hit så kommer du också att springa på en rad kända distrikt även inom stadsdelen. Här hittar du bland annat det kända shopping- och hipstertäta området Soho, hotellens eget område i Bayswater, Chinatown, mysiga Covent Garden (där du garanterat hittar mer än en pub du kommer kunna älska) samt det minst sagt intensiva området kring Charing Cross, där du också hittar turistmagneter som Trafalgar Square.

Hotell i Westminster

Att hitta boende här är sällan något problem under normala omständigheter. Antalet hotell är mycket högt, och eftersom det närmast extremt hotelltäta Bayswater är en del av just Westminster så går det ofta väldigt bra.

Hitta hotell i närheten av Westminster här!

Exakt var du väljer att bo är naturligtvis mycket upp till dig. Ju närmare de mest centrala delarna du söker boende, desto mer får du ofta också betala för ett rum. Tack vare bra transporter är det sällan något problem att hamna lite längre bort, kom bara ihåg att tunnelbanan stängs vid midnatt. Bussarna fortsätter dock att gå dygnet runt, precis som möjligheten att ta en taxi.

Är du här under årets temperaturmässigt behagligare tidpunkter, kan det också vara mycket uppfriskande och nästan avkopplande att också ta en promenad när det är dags att dra sig tillbaka för kvällen. London är som sagt en kompakt stad, och det är sällan omöjliga avstånd att gå så länge skorna är bekväma.

Läs mer

Vi har samlat guider till Londons olika boroughs (kommuner) och districts (stadsdelar) på ett och samma ställe. Fortsätt läsa om Londons olika delar här.

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.