Foto: Ann Lee, CC BY-SA 2.0

Museum of brands, packaging & advertising

Tänk dig ett helt museum som har tillägnats varumärken, konservburkar, kartonger, posters och presentpapper. Här hittar du hela livshistorier för ölsorter och deras flaskor och burkar. Det finns många museer att besöka i London, men Museum of brands är definitivt värt att lägga lite extra tid på.

Annons ▼

I Notting Hill hittar vi ett av Londons märkligaste men också roligaste museer, The Museum of Brands. Kanske är det inte särskilt konstigt att det är just i London det dyker upp. Den engelska huvudstaden har en lång tradition av reklam- och designbyråer. Designutbildningarna är välrenommerade och populära, och hit kommer studenter från hela världen för att bli stimulerade, utvecklas inom en rad kreativa genrer och för att låta sig göras redo för den kommande designvärlden.

Här på The Museum of Brands hittar du närmast oändliga samlingar av omslagspapper, posters, leksaker, förpackningar och en hel massa andra samlarsaker med tydliga kopplingar till grafisk formgivning. Helt enkelt ett paradis för alla som är intresserade av design, reklam och formgivning.

Missa inte: Rummet med historiens alla varianter av flaskor och burkar från Guinness.

Den huvudsakliga utställningen är tidstunneln, en labyrint av små mörka rum som är fullproppad med färgglad design som har placerats i kronologisk ordning. Här hittar du all möjlig och tänkbar design och det är lätt att följa trender i design från varje årtionde tack vare tavlor som informerar om de nya tankar som präglade hela reklambranschen år för år.

Öppettider

Tisdag – lördag, 10–18
Söndagar, 11 – 17
Måndagar stängt

Öppettiderna kan variera under helgdagar. Kontrollera öppettiderna på museumofbrands.com innan du åker dit.

Priser

Vuxna: £9.00
Barn (7–16 år): £5.00
Pensionärer & studenter: £7.00
Familjebijett: £24.00
Grupper: 10% rabatt vid fler än 10 personer (förhandsregistrering är nödvändig)
Ledsagare: Fri entré

Hitta hit

Tre tunnelbanelinjer går till Notting Hill Gate, som stationen heter: Central line, Circle line och District line. När du kommer till stationen, ta uppgång B och gå längs med Pembridge Gardens, korsa Pembridge Road och fortsätt längs med Pembridge Crescent, som senare övergår i Denbigh Road, som i sin tur blir Colville Road. Sväng höger till Lonsdale Road och sedan vänster till Colville Mews. Krångligt? Inte särskilt. Promenaden är dessutom ganska kort.

 

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.