Taxi i London, en så kallad Black Cab

Taxi

För dig som söker en bekväm resa ända fram till dörren är Londons berömda taxi, Black Cabs, rätt val. Chaufförerna är mycket kunniga vad gäller Londons gator och bekvämligheten är hög. Priset för en resa startar på £2.50.

Annons ▼

Visste du att förare av taxi i London måste kunna Londons gator utantill innan de får lov att köra taxi? De klassiska svarta bilarna Hackneybilar och har plats för fem passagerare i baksätet. Utöver passagerarna går det alldeles utmärkt att även ta in bagaget i bilen. Har ni med er små barn till London, brukar det sällan vara ett problem för föraren att ta fram en barnstol så att även de minsta kan sitta säkert.

Observera att dessa resor inte går att betala med kort, vilket gör att du bör ha med kontanter för att kunna betala resan.

Black cabs är inte möjliga att boka, utan du får helt enkelt vinka in en bil på gatan när du ser en. Du ser enkelt om den är ledig genom att den gula skylten på bilens tak är tänd och har texten For hire.

Priset för taxiresor startar på £3.20 (mars 2022) och priset går som vanligt upp beroende på sträcka och tid.

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.