Selfridges London

Selfridges

Selfridges är exklusiv shopping mitt på Oxford Street. Här hittar du såväl herr- som damkläder, i flera kvaliteter och prisklasser ända upp till exklusiva designerplagg.

Annons ▼

Selfridges, eller Selfridges & Co som det också är känt som, är en kedja som numera finns etablerad på flera ställen över England. Det mest kända varuhuset ligger dock på Oxford Street i London, och det är Londons näst största varuhus efter Harrods. Selfridges har inte minst blivit känt för personer utanför Storbritannien tack vare tv-serien Mr. Selfridge som hade premier 2013.

Boka hotell på Oxford Street nära Selfridges & Co nu!

För oss svenskar påminner konceptet mycket om det för oss välkända NK. I utbudet finns såväl dam- och herrkläder i flera prisklasser, allt från medeldyra till exklusiva designerplagg.

En amerikansk historia

Historien om Selfridges har dock sin grund i det tidiga 1900-talet när Harry Selfridge flyttade från USA till London för att öppna ett nytt varuhus. Ett varuhus som till en början mötte stort motstånd då det helt enkelt inte motsvarade de förväntningar på ett varuhus som många Londonbor hade. Men den amerikanske Harry Selfridge hade andra tankar och planer, och idag är det ett av de riktigt stora varuhusen i London. Bland annat införde han placeringar och avdelningar som fortfarande idag anses självklara för stora varuhus, till exempel parfym- och kosmetikaavdelningar på bottenplan precis vid entrén och även restauranger i varuhuset för att besökarna och kunderna ska kunna stanna kvar långa stunder.

Boka hotell på Oxford Street nära Selfridges & Co nu!

Missa inte!

Obika Mozzarella Bar erbjuder fantastisk och äkta buffelmozzarella och finns på plan 2 i varuhuset på Oxford Street.

Öppettider och transport

Måndag–Onsdag 09.30–20.00
Torsdag 09.30–21.00
Fredag–Lördag 09.30–20.00
Söndag 11.30–18.00

Enklaste sättet att ta sig till Selfridges & Co är med tunnelbana. Välj mellan stationerna Marble Arch (Central Line) och Bond Street (Central Line & Jubilee Line) – varuhuset ligger mittemellan dessa).

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.