Chinatown

Upptäck Chinatown, en asiatisk oas mitt i Londons hjärta. Här erbjuds en oslagbar kombination av läcker mat från hela Asien, spännande shoppingmöjligheter och kulturella upplevelser som får dig att stanna upp. Luta dig tillbaka och följ med på en rundtur i denna färgstarka stadsdel – du kommer inte ångra dig.

Annons ▼

Om du är sugen på att uppleva något annorlunda i London, då måste du kolla in Chinatown. Det här stället är som en liten bit av Asien mitt i Londons hjärta, beläget mellan Leicester Square och Covent Garden. Det är enkelt att hitta hit och du kommer inte ångra dig, för här finns en grym mix av matställen, shopping och kultur som du inte hittar någon annanstans.

Chinatown har funnits i London sedan 1800-talet, men det var på 60-talet som stället började ta form i Soho. Idag är det en superhärlig plats som firar kinesisk kultur och bjuder in alla att ta del av den.

Men låt oss snacka om det viktigaste – maten. Här hittar du en galen variation av asiatiska kök, som kinesiskt, japanskt, koreanskt, vietnamesiskt, malaysiskt och thailändskt. Och vet du vad? Missa inte dim sum – små smårätter som låter dig smaka på massor av olika rätter på samma gång. Sjukt kul. Och om du är begränsad av budget, oroa dig inte, många ställen har specialerbjudanden under lunch och middag.

Om du är ute efter att shoppa lite (eller mycket) så kommer du inte att bli besviken. I Chinatown kan du hitta allt från exotiska teer och kryddor till traditionella kläder och coola souvenirer. Glöm inte att kolla in de små butikerna som säljer unika hantverk och grejer du inte hittar någon annanstans. Här kan du shoppa loss på allt från snygga sidenkimonoer till kinesiska drakar och lyckobringande amuletter.

Förutom mat och shopping så är Chinatown också hem till en massa konst och arkitektur. Du kommer märka det direkt när du ser alla kinesiska bågar och färgglada lyktor som dekorerar gatorna. Plus, det är en hel del festligheter och events under året, särskilt under det kinesiska nyåret som sker i slutet av januari eller början av februari, beroende på månkalendern. Då är det som mest drag i Chinatown, så om du vill ha en häftig upplevelse är det helt klart tiden att besöka.

Hitta hit

Tack och lov är det väldigt lätt att hitta till Chinatown i London då det är beläget mittemellan Covent Garden och Soho. Bara några minuter bort ligger Piccadilly Circus där många bussar stannar, precis som Leicester Square.

För att nå Chinatown i London kan du ta flera tunnelbanelinjer beroende på var du befinner dig i staden. De närmaste tunnelbanestationerna är:

  1. Leicester Square Station: Använd Northern Line (svart linje) eller Piccadilly Line (mörkblå linje). Chinatown ligger bara några minuters promenad från stationen.
  2. Piccadilly Circus Station: Ta Bakerloo Line (brun linje) eller Piccadilly Line (mörkblå linje). Chinatown ligger cirka 5 minuters promenad från stationen.
  3. Covent Garden Station: Använd Piccadilly Line (mörkblå linje). Chinatown ligger cirka 10 minuters promenad från stationen.

Läs mer

Vi har samlat guider till Londons olika boroughs (kommuner) och districts (stadsdelar) på ett och samma ställe. Fortsätt läsa om Londons olika delar här.

Läs hela artikeln

Vi tar inget betalt för att du ska kunna läsa vårt innehåll. Därför är vi beroende av reklamintäkter för att kunna fortsätta driva sajten kostnadsfritt.

Klicka på knappen nedan för att läsa klart hela artikeln.